Tomatsauce

Pastamaskiner og hjemmelavet pasta

Der er grundlæggende 3 typer af tomatsauce: -Koge/Simre-saucer der har simret under svag varme længe for at opnå en rig og kompleks smag. -Kort-opvarmede sauce. Disse er blevet varmet op under svag varme for stadig at opnå den karakteriske smag af friske tomater, men alligevel opvarmet så meget at tomaterne opnår en smule sødme.  -Rå tomatsauce. En rå og meget forfriskende tomatsauce. Laves bedst i sommerhalvåret med godt modne tomater.

Koge-saucer: Tomatsaucer er tilberedt under varme og har fået lov at simre længe er gode på alle tider af året. Den lange kogetid giver en tykkere sauce efterhånden som vandet får lov at dampe af, hvilket er med til at give en kraftig smag. Alle andre grønsager tilsat saucen giver også mere smag og sødme fra sig jo længere tid du koger din tomatsauce. Til denne type af tomatsauce kan du udenfor sæsonen fint bruge dåsetomater, ellers kan du i løbet af sommeren lave en kæmpe potion som du fryser ned. Tilberedningstiden for denne type tomatsauce kan spænde fra et par timer til en hel dag, alt efter hvor tyk og koncentreret du ønsker saucen.
Kort-opvarmede saucer: Disse er bedst når tomaterne er modne. Den korte opvarming er med til at besvare tomaterne friske, med der syrligt søde smag, samtidig med at op varmning giver en større dybde i smagen.

frisktomatsauceFrisk tomatsauce

Rå tomatsauce: Et skønt forfriskende måltid om sommeren. For at få det bedste resultat skal du bruge helt modne tomater, så du får dem når de er allermest søde og saftige og fyldt med smag. Start med at pille frø(kerner) fra og hak herefter tomaterne. Herefter er det bare at tilsætte lidt olivenolie og nogle friske krydderurter som f.eks. basilikum eller persille, samt lidt salt og peber. Rå tomatsauce kan spises med det samme og smager skønt sammen med frisklavet pasta.

Vi anbefaler:

Pastamaskiner.dk:
Et af danmarks største udvalg af pastamaskiner og tilbehør til hjemmebrug. Pastamaskiner.dk forhandler udelukkende kvalitetes produkter fra Imperia og Marcato.

- gå til webshop

KitchenOne:
Mindre udvalg af pastamaskiner fra Funktion og Jamie Oliver.

- gå til webshop

Wupti.com:
Lille udvalg af pastamaskiner fra KitchenAid, Funktion og Marcato. 

- gå til webshop