Gulerodspasta

Pastamaskiner og hjemmelavet pasta

 

 

4 personer

Ingredienser:
400 g mel
250 g gulerødder
3 æg
1 knivspids salt
1 spsk tomatpure 1 tsk olie

gulerodspasta

Fremgangsmåde: Skræl gullerødderne hvorefter de skæres i tern. Lad sem simre i letsaltet vand til de er helt møre og bløde. Dræn herfter gulerødderne så godt du kan inden de blendes og tomatpuréen tilsættes. Varm herefter massen op op i en gryde under konstant omrøring indtil du får en let fast masse. Tilsæt herefter gulerodsblanding de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.
Da der er forskel på mængden afvand i grønsagerne er melmængden kun vejledene. Hvis dejen er meget fugtig og klæbrig skal der tilsættes mere mel. Det kræver lidt øvelse og erfaring at ramme den helt rigtige mængde og opnå den perfekte konsistens der hverken er for fast eller for "våd"
Her efter er dejen klar til at blive kørt igennem din pastamaskine i den ønskede pastavariant.

Tip: Hvis du ønsker en meget stærk rød farve kan nogle af gulerødderne blive erstattet med mere tomatpuré dette vil dog give en let sur smag. Denne kan neutraliseres lidt med en god cremet sauce.

Vi anbefaler:

Pastamaskiner.dk:
Et af danmarks største udvalg af pastamaskiner og tilbehør til hjemmebrug. Pastamaskiner.dk forhandler udelukkende kvalitetes produkter fra Imperia og Marcato.

- gå til webshop

KitchenOne:
Mindre udvalg af pastamaskiner fra Funktion og Jamie Oliver.

- gå til webshop

Wupti.com:
Lille udvalg af pastamaskiner fra KitchenAid, Funktion og Marcato. 

- gå til webshop