Fremgangsmåde: Hæld alt melet ud på køkkenbordet og lav en lille fordybning i midten. Slå æggene ud i denne fordybning, tilsæt lidt salt. Start med at bruge en gaffel til at få slået hul på æggeblommerne og rørt dem sammen med melet. Ælt æg og mel sammen indtil du har en glat dej. Hvis pastadejen er for ”tør” tilsæt da en smule vand, og omvendt, hvis dejen er for våd tilsæt lidt ekstra mel. Fortsæt med at ælte pastadejen i ca. 10 min til du til sidst har en fast og en smule elastisk dej. Dejen må ikke være helt tør. Efter du har æltet dejen foretrække nogle at lade den hvile i 20-30 min i køleskabet inden de ruller den ud. Dette kan gøres manuelt med en kagerulle eller med en pastamaskine Uden pastamaskine: Del dejen i to og bank den lidt flad med hænderne inden du med en kagerulle begynder at rulle den ud. Start fra midten og rul ud mod siderne. Fortsæt med at rulle dejen til den næsten er papirstynd (pastaen bliver næsten dobbelt tykkelse når den koges. Sørg hele tiden for at have lidt mel på bordet og på rullen. Skær herefter dejen ud i strimler med en skarp kniv. Med pastamaskine: Del dejen i 2-3 mindre stykker alt efter hvor stor din pastamaskine er. Kør nu dejen igennem pastamaskinen 5-6 gange indtil den har opnået den ønskede tykkelse. Det kan være en god ide lige at vende pastadejen i mel hver gang du kører den igennem din pastamaskine for at undgå at det klistre fast til pastamaskinen. Når dejen har opnået den rigtige tykkelse kan du med en skarp kniv selv skære dejen ud i strimler. ellers findes der ofte udstyr til din pastamaskine du til sidst kører dejen igennem for at få den skåret ud. Kog til sidst pastaen 3-4 min i let saltet vand hvorefter det er klar til servering. Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden (pastamaskine) så klik her for at se en engelsk video der viser den. Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden (pastamaskine) så klik her for at se en engelsk video der viser den. |